Er wordt gewerkt aan concrete opdrachten,

"Ready to start".

Er wordt gewerkt aan concrete opdrachten: "READY TO START. Dit kan de ontwikkeling van een nieuw product zijn. Vaak zijn dit ook marketingtools die de basis vormen van een totaal (communicatie) concept. Waar staan we voor als bedrijf of wat kan er met onze nieuwe circulaire grondstof?

Lokale Pracht
Een (duurzaam) makelaarsconcept

Een (duurzaam) makelaarsconcept

Na 10 succesvolle jaren vroeg Hans of ik het bestaande concept- en brandbook opnieuw wilde opfrissen en ombuigen passende, de huidige woningmarkt. Hieruit is het concept/business model
"lokale pracht"  ontstaan.

Het bord is gemaakt door een pottenbakster uit Gennep van lokale klei uit de Maas. ” Thuis is waar je bord staat”.
Het bord is de basis van het concept en komt op subtiele wijze terug in de opgefriste huisstijl.
Het is de lokale en duurzame drager van het totaalconcept en een bijzonder en uniek cadeau voor de nieuwe bewoners.

Duurzaam, wat kan er al?
een inspirerent voorbeeld

De beste ondernemer van Arnhem moest een award krijgen die zou inspireren. Een herkenbaar symbool dat laat zien wat er mogelijk is op het gebied van duurzame/circulaire technieken en materialen.

Deze award/dit hert is gemaakt van afvalplastic. In het hart van het hert zit een Ledlampje. Deze Led haalt haar stroom uit de bacteriën in de bodem van de plant. Hij staat daar met z'n poten in. Een aangesloten printplaatje zorgt dat het hart X op X brandt/klopt.

Nieuw materiaal.
Wat zijn de mogelijkheden

Ecor ontwikkelt plaatmateriaal vanuit vezels.
Dit kan Ecor doen voor bedrijven die wat willen met hun afval.
Afval waarin vezels zitten. Dat kan zijn: textiel, papier en agromateriaal.
De eigen R&D gaat met de vezels aan de slag om er een nieuw plaatmateriaal mee te ontwikkelen.
Wat de mogelijkheden en specificaties van dit plaatmateriaal zijn, kan worden vertaald met deze TransVormer.

Meubellijn MOdena
Minder transportvolume en dus CO2 uitstoot.

Voor Arma horecaverhuur is de meubellijn Modena ontwikkeld.
Deze zeer complete meubellijn is ontwikkeld op basis van een in- en uitklapbaar frame.
Dit frame zorgt voor de populaire industriële uitstraling. Het wordt door klanten zeer gewaardeerd vanwege zijn stijl, de grote van het assortiment en de functionaliteit.

Er is bij de ontwikkeling sterk naar het gehele proces gekeken.
De infografic hiervan is te zien onder het kopje, proces.

meubelontwerpen

Eenvoudige principes, betere meubels.  

Wat maakt een meubel duurzaam? Deze serie laat verschillende voorbeelden zien. De vorm van de honingraatpoefs met bijpassende loungebank geeft bij productie heel weinig afval. De hoezen van bank en poef zijn afneembaar. Bij schade hoeft niet het hele meubel te worden weggegooid. Extra eiken onderdelen als: dienbladen op een poef, of tafelbladen rondom de poot van een designlamp, geven een meubel meerdere functies. Hierdoor wordt de onderlinge verbinding vergroot tot een gehele meubellijn. Er hoeven minder aparte meubels te worden gemaakt. Dezelfde meubels worden X OP X gebruikt. Ze hebben als geheel minder volume in opslag en transport nodig.  

Aangepast onderdeel
Minder mensen op de weg.

Voor het maken van een hoekverbinding met korven in een fundering was altijd een specialist nodig. Terwijl de rest zonder extra kennis kon en mag worden gedaan. Voor en met Groko betonbewapening is er een nieuwe oplossing ontwikkeld.

Al het materiaal voor een fundering kan op de fabriek worden klaargemaakt. Om het te verwerken is er geen transport en specialist nodig. Dit scheelt in prijs, werksnelheid en energie.