Al ruim 15 jaar gebruik ik mijn creatieve brein en verbeeldingskracht om effectieve concepten en strategieën te ontwikkelen. Niet alleen voor beurzen en evenement, maar ook voor slimme productinnovaties en marketing- en salesactiviteiten. De rode draad bij alles wat ik bedenk en ontwerp is dat ik mensen graag wil raken én waar mogelijk verbinden. 

Mijn werkwijze
Een sterk concept of strategie begint meestal bij de vraag waarmee je als merk of bedrijf meerwaarde biedt aan klanten. We onderzoeken dit samen in een goed gesprek. Bij het uitwerken van het concept of strategie werk ik graag met visualisatie. Dit maakt ideeën namelijk tastbaar en zorgt vaak ook voor draagvlak. Het geeft de beslissers binnen de organisatie vertrouwen en het benodigde inzicht. Uit een goed concept ontstaat het product als een logisch gevolg. Met deze aanpak heb ik diverse producten ontwikkeld voor organisaties als Stadsschouwburg Nijmegen, het culinaire evenement ArnhemProeft en Arma Horecaverhuur met klanten als stadhuis Arnhem, Miele, Van der Valk, Albron Catering, Fletcher hotels.

Anders denken
Ik heb een liefde voor duurzaam materiaalgebruik en ontwikkel eigen producten die passen binnen de circulaire economie. Deze kennis en ervaring deel ik graag met mijn klanten. Ontwerpen vanuit een circulaire gedachte maakt namelijk vindingrijk en leidt doorgaans tot een beter eindresultaat. Ik zoek daarom naar de commerciële voordelen die gerealiseerd worden met circulariteit. Zo kan een slim meubelontwerp de transportkosten en milieubelasting aanzienlijk reduceren en maakt de keuze voor het juiste materiaal dat een product minder onderhoudt nodig heeft waardoor arbeidskosten worden gereduceerd.


Het Zark-handschrift
Mijn producten zijn altijd onderdeel van een totaalconcept, communicatief en effectief, laagdrempelig, herkenbaar en met een functioneel design. Daarom werk ik het liefste aan projecten waar de concepten of producten mensen op een verrassende manier met elkaar in contact brengen. Een sterk concept is functioneel maar zorgt ook voor verwondering.